delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 250 RON
Înapoi

Orez cu ciuperci și usturoiVă distribuim azi o rețetă foarte gustoasă, pe care o preparăm foarte des, este foarte indicat să o încercați și voi! Este enorm de gustoasă și hrănitoare, totodată o mâncare sănătoasă.

Vei avea nevoie de:

2 căni de orez, 10 buc ciuperci champignon (se poate folosi și altfel de ciuperci), 6 căței de usturoi, frunze de pătrunjel (cât mai multe dacă vă plac), sare, piper negru, ulei (de măsline sau floarea soarelui), apă. În funcție de porții bineînțeles, se poate mări sau scade cantitatea, dar important este să o facem proporțional.

Orezul

Orezul (într-un vas, în care îl vom fierbe) ”prăjim„ pe ulei puțin, până se albesc boabele. Atunci adăugăm imediat apă de 1,5 ori cantitatea orezului. Adăugăm sare după gust, când începe să fiarbă, atunci punem un capac, și fierbem la foc mic timp de un sfert de oră. Între timp amestecăm, să nu cumva să absoarbă toată apa și să se prindă. Dacă necesită, mai putem adăuga puțină apă în timpul fierberii. Dacă este gata, îl lăsăm să aștepte cu răbdare sub capac.

Ciupercii

Curățim ciupercile cu un cuțit, în niciun caz cu apă (așa își elimină lichidul prea repede). Le tăiem în 4-6 bucăți, după preferințe și mărimile ciupercilor. Dacă îți plac bucățile mai mari, atunci numai în 4 bucăți, că oricum se vor micșora în cursul prăjirii.

În tigaia încălzită pe foc mare (să fie tigaie mai mare, adăugăm și orezul la sfârșit) aruncăm ciupercile. În orice caz fără ulei, ca să nu își elimină lichidul la început, pentru că așa ar deveni greu de mestecat. Presărim cu sare și le prăjim până devin maro aurii. Acum adăugăm puțin ulei, le amestecăm din nou, și le prăjim timp de 3 minute. Cu 2 minute înainte să fie gata (strict, sub niciun caz mai mult) adăugăm frunzele de pătrunjel și usturoiul mărunțit și piperul negru. Nu mai devreme, pentru că pe de o parte usturoiul și frunzele de pătrunjel arse pot să strice gustul bunătății noastre, pe de altă parte, gusturile proaspete, nu prea mult prăjite vor da un gust ceresc mâncării noastre.

Aproape gata…

Amestecăm orezul în tigaia cu ciupercii gata făcuți, ca să se amestece și gusturile cât mai bine. Gustăm, dacă necesită, mai adăugăm sare și piper.

Turnăm într-o formă umedă (asta poate fi o cană mai mare, rotundă, cană pentru musli, orice), și din aceasta, punem pe farfurii.

Poftă mare!

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 250 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii