Hamburger din linte pentru Revelion
Rețete
Se zice că este indicat să începem anul nou mâncând ceva ce conține linte, lucru care aduce norocul pentru anul nou. Chiar dacă acest lucru nu poate fi dovedit, un lucru este cert: lintea este foarte sănătoasă, este bogată în minerale și vitamine, este remarcabil conținutul de acid folic și de fibre, deci poate fi consumat liniștit inclusiv de gravide.
În acest an v-am adus o rețetă fantastică, de hamburger fără carne, al cărui burger se face din linte.
Chiflele necesare pentru hamburger noi le-am preparat din aluat de pâine, însă se pot cumpăra și gata făcute, dacă cineva nu mai are timp să le prepare acasă.
Pentru burgerul de linte fierbem lintea – pentru 4-5 burgeri mai mari avem nevoie de cca. 1-1,5 cană de linte uscată. După ce lintea s-a înmuiat, strecurăm apa, adăugăm o ceapă mai mare, mărunțită, trei căței de usturoi, sare, piper, cimbru, pesmetul sau semințe de in măcinat – necesar ca să nu se destramă aluatul la prăjit. Amestecăm toate ingredientele menținute, și urmează prăjitul. Putem să le formăm și cu mâna, însă cei care au dispozitiv de formare a burgerilor, rezultatul va fi și mai frumos. Într-o tigaie unsă cu ulei prăjim burgerii câteva minute, până când vor avea consistența dorită.
După prăjire, a rămas numai partea cu asamblarea hamburgerului, unde putem folosi sosuri diferite, legume crude, sau ca și în cazul nostru – cașcaval vegetal.
Vă dorim poftă bună și un an nou plin de realizări și fericire!