Pogăcele cu leurdă – REȚETĂ BONA PLANTA
Rețete
Am și revenit cu rețeta promisă ieri, care este nimic altceva decât pogăcelele cu leurdă. Forma uscată a leurdei de asemenea este un ingredient perfect pentru prepararea acestei bunătăți, nu suntem obligați să folosim leurdă crudă.
Vei avea nevoie de
➡️750g făină, 250g margarină (sau unt vegetal), 1,5 plicuri de drojdie uscată, puțin zahăr, sare după gust, piper, leurdă (de la noi poți să achiziționezi cel mai ușor leurda aici sau aici).
➡️Amestecăm drojdia cu puțină apă călduță, cu adăugare de puțin zahăr și sare. Sfărâm margarina sau untul în făină, adăugăm drojdia crescută, zahăr, sare, piper și leurda. Frământăm aluatul cu mâna sau cu robot de bucătărie, și lăsăm minim o oră să crească. Această cantitate separăm în două părți, întindem aluatul, și cu o formă rotundă tăiem în formă de cercuri. Coacem la 200-220 grade C, până când partea de sus începe să se rumenească. Proaspăt copt e cea mai bună, famiila le va adora!